• Anastasia Uitvaartbegeleiding

  Persoonlijk en respectvol afscheid
 • Anastasia Uitvaartbegeleiding

  Persoonlijk en respectvol afscheid
 • Anastasia Uitvaartbegeleiding

  Persoonlijk en respectvol afscheid
 • Anastasia Uitvaartbegeleiding

  Persoonlijk en respectvol afscheid
 • Anastasia Uitvaartbegeleiding

  Persoonlijk en respectvol afscheid
 • Anastasia Uitvaartbegeleiding

  Persoonlijk en respectvol afscheid
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Hier kunt een nieuwsoverzicht vinden en mijn blogs lezen.:

Blog: Rust...

Zon, zee, strand…rust. Zo kan ik mijn vakantie omschrijven. Heerlijk genieten van elkaar, niks moet, weg van de dagelijkse dingen, even tot rust komen. En terugkomend van de vakantie, lekker verkleurd en relaxed, zitten we weer vol energie. Maar de betekenis van ‘rust ‘ kan voor iedereen verschillend zijn. Onlangs mocht ik een familie begeleiden waarvan moeder is overleden. Het woordje ‘rust ‘ kwam meerdere keren naar voren.

“Moeder was al enige tijd ziek en het ging steeds slechter met haar, ze was op een gegeven moment in de war en druk in haar hoofd. Maar nu heeft ze rust.” Dat vertelden de kinderen aan mij toen ik aan kwam. De kinderen vertelden hun verhaal, ze vertelden over hun moeder, wie zij was, wat ze deed en met rust heb ik naar hun geluisterd. “Het klinkt misschien raar, maar wij hebben nu ook rust “, vertelden ze. De zorg die je om je moeder hebt. Je gaat elke week, en later elke dag, naar haar toe om haar de zorg te geven die ze verdiend. Maar ook de zorg over hoe het verder gaat en de zorg of we wel op vakantie kunnen gaan. Die rust hebben de kinderen nu maar het gemis en het verdriet blijft. 

Een nieuw crematorium

Op 16 juni is het nieuwe crematorium geopend in Fluitenberg, bij Hoogeveen. Het crematorium heet Afscheidshuis Zevenberg. Het afscheidshuis heeft een warme en vriendelijke uitstraling waarbij iedereen zich thuis zal voelen. Zowel voor crematieplechtigheden als voor begrafenisdiensten is dit een mooie aanvulling voor de regio. Een bijzondere opzet is de ontvangstruimte en koffielounge. Dit heeft de uitstraling van een grand café waar niet meer de traditionele sfeer van een 'kopje koffie met cake' hangt. Er zijn ook vijf afscheidskamers die 24 uur per dag toegankelijk zijn met een sleutelsysteem. 

Het crematorium in Fluitenberg is een mooie locatie voor een uitvaart in deze regio, een crematie vanuit Beilen, Hoogeveen, Assen, enz.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website Afscheidshuis Zevenberg

 Een nieuw crematorium in aanbouw

Bij Eelderwolde wordt op dit moment een crematorium gebouwd. Crematorium Ommeland en Stad. Wanneer alles volgens plan verloopt zal in dit najaar het crematorium de deuren openen. Het crematorium gaat beschikken over een grote ceremonieruimte, twee foyers, meerdere opbaarkamers en een familiekamer. Verder wordt het crematorium voorzien van de meest duurzame en modernste technische faciliteiten. Het geheel krijgt een landschappelijke uitstraling, passend bij het gebied De Onlanden. Op het terrein van ongeveer vier hectare is genoeg ruimte om, naast het crematorium en voldoende parkeergelegenheid, diverse vormen van herdenkingsmogelijkheden te realiseren. Mede daarom wordt het terrein vrij toegankelijk.

Het crematorium bij Eelderwolde is een mooie locatie voor een uitvaart in deze regio, een crematie vanuit Haren, Groningen, Roden, Peize, enz.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website Crematorium Ommeland en Stad

Blog: Ieder mens is uniek, elke uitvaart is uniek ook voor mensen met een verstandelijke beperking.

Ieder mens is uniek en dat maakt een uitvaart ook uniek. De afgelopen weken heb ik verschillende mensen mogen begeleiden in een verdrietige periode. Geen enkele begeleiding is hetzelfde.

Ook mensen met een verstandelijke beperking rouwen om het verlies van iemand uit hun omgeving. Het kan gaan om iemand uit hun familie of er komt iemand te overlijden uit de woongroep. Hoe ga je daar mee om?

Ze merken bijvoorbeeld aan de sfeer dat er iets aan de hand is. Het is daarom goed om hen zoveel mogelijk te betrekken bij het sterven en afscheid nemen en hen daarbij ook voor te bereiden op wat er bij de uitvaart gaat gebeuren. De verstandelijke vermogens van mensen met een verstandelijke beperking zijn vergelijkbaar met die van een kind, maar ze rouwen niet als een kind. Ze hebben vaak een ander beeld van de wereld om hen heen dan kinderen, omdat ze al wel een heel stuk leven achter de rug hebben.

Blog: Keuzes...

Eindelijk, voorjaar… De meeste mensen verlangden naar het zonnetje. Alles begint te groeien en te bloeien, de krokussen, narcissen, vele kleuren komen tevoorschijn. We komen dan voor een keuze te staan, winterjas of zomerjas, bloesje of toch nog een trui. Keuzes die je maakt in een periode van vreugde.

Keuzes maken, dat komt je hele leven op je pad. Je hebt niet altijd overal een keuze in maar we krijgen er toch mee te maken.

De afgelopen maanden heb ik verschillende families mogen begeleiden bij het afscheid van hun dierbare. In een periode van verdriet, onmacht en rouw moet je ook keuzes maken. Het is heel verschillend. De één heeft alles besproken en de ander had deze mogelijkheid niet.

Op een ochtend gaat mijn telefoon en er wordt gevraagd of ik wil komen want moeder is overleden. Ik pak mijn spullen en vertrek naar de familie. Onderweg gaan mijn gedachten naar de moeder. Ze is 95 jaar geworden.

Nieuws: Een interview

In oktober stond er een mooi interview over mij in de Norger Courant en in de Krant van Kloosterveen.


Interview